Szörfkirálylány windsurf naplója

Siklás: a világ legfelemelőbb érzése annak, aki már megtapasztalta. De az idáig vezető út nem csak tükörsima vízzel és ragyogó napsütéssel van kikövezve. Szörfözni megtanulni nem kevés energiát, küzdelmet és kitartást igényel. Hát még ha az ember fia ráadásul lány! Blogomban a windsurf elsajátításának tanulási folyamatáról olvashatsz: a bosszantó nehézségek ellenére miért is éri meg belevágni ebbe a sportba, hogy aztán létszükségleti szenvedéllyé forrja ki magát...

Friss topikok

Az év szívása

2012.05.01. 12:42

szerző: Szörfkirálylány

A korai szezonnyitás után hamar lekonyult a szám. 1 hónapot kellett várni, hogy ismét vízre szállhassak. A vizek visszahűlése komoly akadályozó tényezőt jelentett. Na de végre eljött a várva várt nap, és az előrejelzés is kecsegtetőnek tűnt. Ejtenék pár szót a keddi napról.  De tényleg csak párat, mert többet nem érdemel…  Április 24-ét írunk, a déli szél előrejelzések szerint 5-ös erősségben fog támadni.  Sajnos egész napra nem tudtam elszabadulni a munkából, csak délben tudtam tiplizni. Számolgattam, kettőkor legkésőbb vízen vagyok. Tépek le Fertőre, mint aki épp szülni fog, és be kell érnie a kórházba. Őrült módjára előzgetem a kamionokat – amikben nem volt hiány -, valamint a ráérős papákat, mamákat – ők idegileg teljesen kicsinálnak! Odaérek, befut Endru is melóból, begyűjtjük az infót a már szörföző sporttársaktól, akik négyesekkel mentek. Endru 4.7-et rak, nekem a pöffök miatt elégnek ítéli meg a bizottság a 3.2-t, mert volt olyan férfi legény, aki három valamivel ment. Megvadulva szerelünk mindketten, öltözés, és mint ahogy a videókban lenni szokott: lecipeljük a partra a cuccot, küzdve az orkán erejű széllel, majd amint leértünk, abban a pillanatban elállt. Mintha valaki elzárta volna a csapot. Nézünk körbe, hogy most mi van. Biztos csak erőt gyűjt… Eltelik 10 perc, semmi. Mindenki kimenekült a vízből. Bementem Endru 4.7-vel, mert számomra már csak arra (sem) lett volna elég. Sikerült prezentálnom egy kb. max. 50 méteres siklást, és ennyi. Mire kijöttem szinte teljesen elállt, nemhogy tarajok, de fodrok sem tarkították a vizet.  Várakozó álláspontba rendeztük sorainkat. Beszélgettünk a többiekkel. Jöttek a felhők. Elsötétült az ég. Mindenki reménykedett, hogy csak egy futó felhőátvonulás, és ismét visszafúj. Teltek a 10 percek, fél órák. Akik ott voltak, kb. 11-től tudták tolni, és a vázolt példa szerint fél háromkor zárt be a bucsu. Fél négy fele kezdett elszállingózni a banda egyik fele, négykor pedig mindenki eltűnt. Vártunk még tíz percet, és mi is szétszereltünk. Elkezdett csepegni az eső, így soványmalac vágtában gyorsan szétkaptuk a cuccokat. Szakadó esőben vezettem haza, már lényegesen nyugodtabban, mint oda fele, de cseppet sem boldogan. Ugyan az előrejelzés késő délutánig jelezte a szelet, az időjárás meggondolta magát. Az idei szezon legnagyobb cumija volt eddig. Reméljük ezzel megkaptuk az egész évi adagot, és több nem lesz!!! ;)


Címkék: Fertő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szorfkiralylany.blog.hu/api/trackback/id/tr304482136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása