Szörfkirálylány windsurf naplója

Siklás: a világ legfelemelőbb érzése annak, aki már megtapasztalta. De az idáig vezető út nem csak tükörsima vízzel és ragyogó napsütéssel van kikövezve. Szörfözni megtanulni nem kevés energiát, küzdelmet és kitartást igényel. Hát még ha az ember fia ráadásul lány! Blogomban a windsurf elsajátításának tanulási folyamatáról olvashatsz: a bosszantó nehézségek ellenére miért is éri meg belevágni ebbe a sportba, hogy aztán létszükségleti szenvedéllyé forrja ki magát...

Friss topikok

10371619_10202861706320418_3246161960721555373_n_1403454658.jpg_720x540

Brutál beach. Zagykazetta. Más néven: Balatonfűzfő spot. A megszokott formáját hozta. Brutál volt, pöffös, rángatós, kihagyós. Na nem az ereje miatt volt annyira brutál. Hanem a váratlan pöffök miatt. A ráfújásokban lehetett menni, de amúgy nem volt alapszél. Szép számmal gyűltünk össze ezen a kellemes már-már nyári napon. Mindenki örült a napsütésnek, egymásnak, és az előrejelzett szélnek. Ez utóbbiról a nap végén azért biztos mindenkinek volt véleménye...

10 körül kezdett - ismét- fújogatni, mert a reggeli morning wind után volt egy kis visszaalvás. Mármint a szél részéről. Nagyon nehéz volt eldönteni, mit szereljek. Vártuk, hogy valaki teszteljen. Ugyebár Fűzfő sajátossága, hogy a partról nem mindig lehet eldönteni, mekkora bent a szél. Végül az előrejelzésre hagyatkozva a 4.7 + 86L kombi mellett döntöttem. Ha kevésnek bizonyult volna, átszereltem volna nagyobbra, de szerencsére elég volt. Vagyis a pöffökben való megsiklásra elég volt. A délután még hektikusabb volt a szelecske, így a ráfújásokban olykor überelt mindenki. Az alapszél hiánya viszont pokollá tette az élményt. Kifogva egy 5 perces szünetet, elúszkált az ember az öbölben, míg nem jött a várva várt ráfújás, ami kiemelte a vízből. Utáltam ezt az állapotot, mert bennem volt a bennragadós para. Nyilván Endru esete miatt volt a zabszem a popómban, emiatt nem tudtam elengedve magam , önfeledten élvezni a száguldást. Mert száguldás azért volt rendesen. Sebességmérős teszt nap volt, nem verseny, csak teszt. Így én is felcsatoltam egy gps-t, hogy megnézzem, mit tudok alkotni a 86 literrel. A legjobb eredményem 45.2 lett, megjavítva a tavalyi 43,valamennyit. Én nagyon örültem neki, hiszen egy részt fejlődést mutatok, másrészt wave vitorlával és 3 papucsos üzemmódra állított deszkával sikerült ezt az eredményt letenni az asztalra. Idei cél nyilvánvalóan az 50-es álomhatár elérése. Ami nem lesz egyszerű, hiszen nem szlalomozok. De majd elválik, hogy sikerül-e tovább fejlődni.

Összességében jó nap volt, csak a szél minősége, és a para árnyékolta be kicsit. Ha pontozni kéne, 10-es skálán 6-ot adnék rá. Maximum 6,5-et.

Címkék: windsurf 3s szörfkirálylány fűzfő balatonfuzfo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szorfkiralylany.blog.hu/api/trackback/id/tr676401163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása