Szörfkirálylány windsurf naplója

Siklás: a világ legfelemelőbb érzése annak, aki már megtapasztalta. De az idáig vezető út nem csak tükörsima vízzel és ragyogó napsütéssel van kikövezve. Szörfözni megtanulni nem kevés energiát, küzdelmet és kitartást igényel. Hát még ha az ember fia ráadásul lány! Blogomban a windsurf elsajátításának tanulási folyamatáról olvashatsz: a bosszantó nehézségek ellenére miért is éri meg belevágni ebbe a sportba, hogy aztán létszükségleti szenvedéllyé forrja ki magát...

Friss topikok

Ugyan nem voltam szörfözni, de szörfözéssel kapcsolatos téma következik. Miután sokan érdeklődtetek a deszkám iránt, biztos jó óment hoztatok, mert hirtelenjében jött egy telefonhívás. Egy szörfös ismerősöm kérdezett rá, hogy megvan-e még a sárga Tank, és eladó-e. Mindkettőre igen volt a válasz, így odaadta a telefont a tényleges érdeklődőnek. Azért kellett neki pont ez a deszka, mert a haverja is ilyennel csúszik, csak zöld, és ment vele, és tanulni, gyűrni, ütni, vágni, borulni, vitorlát kihúzni tökéletes. Ezt aláírom. Az én kis suhanógépem mindenre alkalmas, ami a tanulás során szükséges. Nem utolsó sorban, iszonyatosan gyors, de erről már több ízben beszámoltam. Kiemelte a vevő is, hogy baromi jól megy a deszka. Ezen mondjuk Anti is csodálkozott, amikor Fűzfőn kölcsönadtam neki. Neki is „halálfélelme” volt siklás közben. ;) Lényeg a lényeg, hogy a sárga Tanker elkelt. Szombaton, mivel pont Balcsira mentünk, leszállítottam a kért címre. Érzékeny búcsút vettünk egymástól. Na jó, nem, bár lehet, hogy kellett volna. Megszolgálta, amit kellett, ennél többet nekem nem nyújthat. Kinőttem. Ideje egy újabb fokozatra kapcsolni. Tudom, hogy ez sem lesz könnyű menet, megszokni egy új és kisebb deszkát. De az egyiptomi tapasztalatok után nem tartok annyira tőle. 120L-es kellene, +- 5 liter. Úgyhogy most ezerrel deszka keresésben vagyok. Már el is felejtettem, milyen egy macerás dolog deszkát venni. Kell hozzá egy adag szorgalom, egy jó adag éberség, és nem utolsó sorban gyorsaság, hogy ne vigyék el az orrod elől. Egyelőre semmi megfelelőt nem találtam. Vagy túl kicsi, vagy túl nagy. Nem beszélve arról, hogy most tényleg olyat szeretnék venni, ami már maradandó. A Qcséberről tudtam, hogy csak tanulásra fog kelleni, így nem számított a márka és az évjárat sem. A szélesség és a literszám voltak a fő szempontok. Most viszont olyan decka kell, ami hűséges társként fog elkísérni egy pár éven át. Gyári deszkát szeretnék, ami azért strapabíró fajta, mert én még azért esek-kelek.  Egy-két év múlva azt tervezem, hogy veszek majd ez alá egy kisebbet, olyan 95-100 litereset. Aztán, majd amikor már nagyon profi leszek 30 literrel fogom szelni a habokat. :) Na jó nem. Elég lesz a 28 liter is ;) Nagyon hosszú távra nem tekintettem még előre. De ha 75 kilós emberek tudnak menni 80 literes deszkával, akkor talán majd egyszer nekem is fog ez menni. Lényeg a lényeg, ha bárki hall ilyen méretű eladó deszkáról, azonnal jelezze. Fontos, hogy ne legyen hosszú, tehát újszerű legyen. Egyelőre csak siklani szeretnék, a fordulásokat gyakorolni, és wasserstartolni. De leginkább: stabilan két papucsban állni végre!!!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szorfkiralylany.blog.hu/api/trackback/id/tr102133696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

windsurf_padawan 2010.07.27. 15:19:42

Szia

Nemrég bukkantam rá a blogodra és egyből ki is olvastam az összes bejegyzést. :) Azóta várom a - minden bizonnyal hasonlóan izgalmas - folytatást, de csak nem akar jönni. :) Remélem a szörftest vétel sikerült és nem a szörfös élmények hiánya miatt nem írsz!? Egyébként tetszik a blog nagyon. Szerintem sikeresen megtaláltad az összhangot a technikai szörfös élménybeszámoló és a személyes (magánjellegű) leírások vagy inkább utalások között. Különösen jó, hogy a kezdetektől követhetjük a fejlődésed... Szóval "Folytassa Szörfkirálylány"
süti beállítások módosítása