Szörfkirálylány windsurf naplója

Siklás: a világ legfelemelőbb érzése annak, aki már megtapasztalta. De az idáig vezető út nem csak tükörsima vízzel és ragyogó napsütéssel van kikövezve. Szörfözni megtanulni nem kevés energiát, küzdelmet és kitartást igényel. Hát még ha az ember fia ráadásul lány! Blogomban a windsurf elsajátításának tanulási folyamatáról olvashatsz: a bosszantó nehézségek ellenére miért is éri meg belevágni ebbe a sportba, hogy aztán létszükségleti szenvedéllyé forrja ki magát...

Friss topikok

A hidegfrontot vártam már mint a messiás. Kellett, mint egy falat kenyér. Nem szörföztem egy normálisat június óta. Az azóta történt esetek csak pöffvadászgatós szenvedések voltak. Fertőre jött meg korábban a front, így azt céloztuk be. Ugyan délelőtt is lehetett volna menni, de mi arról lecsúsztunk. Zsolesz jelentése alapján 9-11-ig remek volt. Láttuk is a mérőn. 4 órakor értünk le Fertőre. Szélnek sok nyoma nem volt. Néhányan már gyűltek az esti befújásra. Bandáztunk egyet a büfében, majd szépen lassan elkezdett élénkülni. Kollektíven neki álltunk szerelni. Nehéz kérés ilyenkor, hogy mit. Mekkora szél fog beütni? Az erősödés miatt a középutat választottam: összeraktam a 4.7-et, és ha kevés, vagy időközben bedurvul, jöhet a nagyobb vagy a kisebb. Nem volt rá szükség. Ideális választásnak bizonyult. Természetesen nagy deszkával kombinálva. Nehéz volt elindulni, eléggé be kellett úszni, aztán rájöttem, hogy azért, mert nagyon nyugatias a szél. Végig forgott egyébként, hogy kapott egy kis északias jelleget a nyugati mellé, és úgy mentünk, ahogy megszoktuk, néha szinte a parttal párhuzamosan verettem bent a tó közepén. Majd egy újabb sávot elkapva, élesen part felé fordult a cucc alattam. Vicces volt, néha talán már kicsit idegesítő is. Állandóan keresni, hogy most éppen honnan fúj, merre kell indulni. Cambernek nagyjából igaza lett, előre figyelmeztetett, hogy szívni foguk a gazokkal. Maradjunk annyiban, hogy kellő mennyiségű hínár volt a nehezítő tényező. Akadálypálya, a látható helyeken, meglepetés a láthatatlanokon.  Minden körben ellenőriztem a szkeget, hogy kell-e alsóváz tisztítást végezni. Összességében jó session volt, élveztem, néha kevés volt a szél és az iránya miatt figyelni kellett arra, hogy hol vannak a sávok, és csak azon belül maradjon a szörfös, más különben küzdött az indulással, vagy jó pár percig pöffre várt.  Kb. két órát tudtunk menni, utána eléggé legyengült. És fel is adtuk a napot. Másnap Balatonra készültünk, így már este lementünk Fertőről, hogy reggel ezzel ne menjen az idő.

Címkék: hidegfront szörfkirálylány ferto

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szorfkiralylany.blog.hu/api/trackback/id/tr25455716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása